Come feed the rain

Cos I'm thirsty for your love dancing underneath the skies of lust

Pe metru patrat

~~Pe unde ar trebui sa cautam iesirea? Ce trebuie sa facem sa ajungem la capatul tunelului? Cum putem gasi lumina? Absolutul? Adevarul? Unde putem gasi o lume perfecta, pentru noi, cei simpli, care idealizeaza si totusi reusesc sa se stapaneasca si sa coboare cu picioarele pe pamant? Unde putem sa ne adapostim sufletele sensibile, iubitoare, pline de caldura? Unde putem sa fim noi insine? Cei reali, puri, simpli, binevoitori? Unde putem sa gasim acel loc numit „acasa”? Puteti raspunde? Ati gasit scaparea din aceasta lume seaca?

~~E seaca, probabil, pentru indivizii ce umbla pe fiecare metru patrat. Serios. Capete goale, fara vlaga, fara viata. In loc sa se bucure de ea, ei se comporta de parca povara si corvoada e singurul lucru pe care-l detin. Cat de prostuti pot fi cei care isi complica existenta. Avem una amarata si o nenorocim si pe aia. E corect fata de propria-ti persoana? Eu zic ca nu.

~~Si un alt motiv pentru care lumea e atat de seaca -prietenia. Nu mai exista asa ceva de mult timp. Poate doar in copilarie ati avut norocul sa simtiti acea legatura stransa cu cineva, sa simtiti ca nimic nu va poate face rau impreuna si ca sunteti cu adevarat puternici in tot ceea ce vreti sa faceti. Simteati multe. Ca si mine de altfel. Dar nu mai suntem copii (fizic cel putin). Am crescut. Si acesta e cel mai mare blestem al omului. Sa cresti inseamna sa iei viata in piept candva. Sa cresti inseamna sa te stresezi, sa te superi, sa suferi. Nu e corect, nu? In schimb, e adevarat. Iar in ziua de azi nu mai exista prieteni adevarati, ci doar tovarasi. Stai cu ei la masa, vorbesti, razi, faci cinste etc. Dar e vreo unul care sa faca ceva pentru a te ajuta, e cineva care sa alerge intr-un suflet la tine ca sa vada daca esti intreg, viu, vesel sau trist? E cineva? Ai gasit 2 persoane care sa faca asa ceva? Da? Esti norocos/norocoasa; sau poate doar te scalzi intr-o iluzie a propriului tau suflet. Nu stiu.
N-ai gasit pe nimeni? Ce-ti spuneam? Tovarasi!

~~Si de ce mai e seaca viata? Din cauza monotoniei si a tiparului din care parca provenim toti. Cand suntem copii, ne jucam, cand mai crestem, invatam, ajungem la liceu, invatam si eventual ne indragostit…si vreau sa ma opresc pe moment aici. Atat am trait eu si nu-mi permit sa trec mai departe. Lipsa experientei e de vina. Plus ca n-am de gand sa fiu ca toti adultii, desi viitorul nu arata prea placut. Dar cu o carte buna am sa ma linisesc. Revenind la ultima parte. Daca e sa vorbim de relatii si sentimente, atunci vorbim degeaba. Stim cum arata o relatie frumoasa. Toate sunt la fel, de fapt. Stim cum arata o relatie esuata, ii stim povestea. Iarasi toate sunt la fel, cu foarte putine diferente. Ideea de baza e ca se ajunge la despartire. Dar sa vorbim de relatiile care totusi sunt reusite. Sunt frumoase, nu? Sa-i vezi pe cei 2 porumbei pe strada? Mie personal nu-mi plac scenele de genul, insa asta nu conteaza atat de mult. In relatii, daca ambii se simt bine, sunt fericiti, multumiti etc, se afunda in monotonie. Nu ies din tiparul obisnuit. Sunt de acord cu simplitatea si comoditatea lor. Si din asta tind sa cred ca relatiile nu au pic de savoare si nu aduc noutate in viata noastra. Doar am spus ca sunt monotone, nu? Iar de cele esuate n-are rost sa vorbim. Ele reprezinta doar experienta acumulata si un maldar de sentimente neplacute.

~~Majoritatea oamenilor in esenta sunt seci. Nimic mai mult.

~~Dar cei care inca au o inima sincera, o sensibilitate bolnavicioasa si sunt visatori, lor unde le e locul in lumea asta de rahat?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Single Post Navigation

One thought on “Pe metru patrat

  1. Mihaela on said:

    In mare, sunt de acord cu tine, dar sunt vreo 2 chestii cu care nu sunt de acord. Si apoi, daca te uiti atenta ai putea, la un moment dat, sa descoperi ca monotonia si rutina au o frumusete aparte. Si sa cresti nu inseamna doar ce ai zis tu. Sa cresti inseamna muuult mai mult de atat. E minunat sa cresti daca stii sa cresti. Si inca mai exista prietenie adevarat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: