Come feed the rain

Cos I'm thirsty for your love dancing underneath the skies of lust

Atmosfera ideala

~~De mult nu am mai citit ceva care sa ma linisteasca atat de mult; de mult n-am mai ascultat o melodie care sa ma faca sa visez, sa cad in transa, sa simt fiori, sa ma relaxez.
Am inceput ieri cartea „La tiganci” (Mircea Eliade). Am inceput-o din obligatie, pentru ca saptamana viitoare urmeaza sa o studiem la scoala. Pura obligatie, nimic mai mult. Ieri am citit 10 pagini. Eu as zice ca au fost plictisitoare si neinteresante. Am lasat-o balta. Nu m-a impresionat cu nimic cartea; dar trebuie sa recunosc, nici nu aveam starea necesara pentru a ma bucura de lectura, nici atmosfera nu era potrivita, mintea imi era treaza, dar adormita totodata. De altfel, la fel e si acum, dar totusi ceva e diferit. Si am sa va spun si ce anume. Azi am continuat lectura; pagina 10. Insa inainte am intrat pe un blog unde cineva vorbea de o melodie; lunga, frumoasa, partile vesele alternand cu cele triste intr-un mod cu totul inedit si foarte „natural” (click). Am dat „play”, iar din acel moment lectura cartii mi s-a parut total diferita, infioratoare, placuta; tristetea notelor muzicale se impleteau perfect cu pasajele, atmosfera ideala pentru acea carte era creata. Tot ce faceam era sa ma bucur de ea, sa ma scufund tot mai mult in povestea nuvelei. Melodia am pus-o de doua ori; a fost de ajuns pentru a citi si restul paginilor (25 in total).
~~A fost un noroc pur sa am descoperit melodia mai inainte de a citi si restul cartii. Mi-a schimbat starea de spirit, mi-a oferit o alta perspectiva asupra cartii, m-a linistit si m-a lasat sa intru mai usor in pielea personajului (la fel de uituc si aerian ca si mine^^); iar acum stiu ce lectura vreau sa continui (si despre care probabil ca voi scrie si pe blog): „Suferintele tanarului Werther” (Goethe). Iar melodia de fundal mi-am ales-o deja. Abia astept.
~~Va invit sa cititi si voi nuvela „La tiganci” in timp ce ascultati melodia de mai jos.:)

Cambridge Choristers of King's College – Titanic Suite
click

P.S.:Multumesc Bobo ca ai avut inspiratia de a pune acea melodie pe blog la momentul potrivit.:)

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: